U novosadskom Zenitu od 21. do 31. decembra održava se prvi Zenit Art&Craft festival. Ovaj festival okuplja mlade dizajnere iz Novog Sada, Vojvodine i Srbije, koji se svojom kreativnošću i specifičnim pristupom izdvajaju od standardne ponude.

U ponudi izlagača nalazi se širok asortiman proizvoda nakita, garderobe, kozmetike, keramike, igračaka, aksesoara i umetničkih rukotvorina.

Ovo je prvi festival ovog tipa u Novom Sadu koji je prepoznao mlade dizajnere, lokalne heroje koji žele da se predstave, a kojima je izuzetno teško zbog trenutne epidemiološke situacije. Kako ističu organizatori, Art&Craft festival je prepun originalnih, unikatnih, savremenih, handmade proizvoda domaćih dizajnera.

S obzirom da je drugi dan u toku organizatori su zadovoljni odzivom građana. Svi koji posete festival u sledećih desetak dana imaće priliku da upoznaju nekog od dizajnera i to u terminu od 09 do 20 časova.

– Veliko nam je zadovoljstvo da pozovemo sve Novosađane da dođu u Zenit, i podrže ovaj naš Art&Craft festival. Kao što samo ime festivala kaže reč je o dizajnerima koji su odlučili da pomire umetnost sa jedne strane i zanat odnosno rukotvorine sa druge. Mislimo da je ovaj festival odlična ideja da podržimo naše domaće pametnice koje u ovom trenutku ne mogu da se izraze, a siguran sam da je bolje ovo nego bilo koja vrsta industrijske proizvodnje – rekao je Marko Srdanović za naš portal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Za praznike, obradujte drage ljude unikatnim i pažljivo odabranim poklonima, pravljenim sa puno ljubavi. Podržite lokalne heroje, kupite domaće.

Autor: Mirjana Mažić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments