Klubovi najnižeg stepena takmičenja najverovatnije neće imati obavezu da učestvuju u kupu.

Na osnovu novousvojenog Pravilnika o fudbalskim takmičenjima Fudbalskog saveza Srbije, klubovi najnižeg stepena takmičenja nemaju obavezu da učestvuju u Kupu. Na osnovu toga, predloženo je da Izvršni odbor Fudbalskog saveza Grada Novog Sada donese odluku da u ovogodišnjem Kupu ne učestvuju klubovi Druge novosadske lige (dosadašnje Gradske lige).

Još uvek nezvanično ali vrlo izvesno, da će prvo kolo Kupa Fudbalskog saveza Srbije na teritoriji našeg Saveza bude odigrano u subotu i nedelju 13. i 14. avgusta. U prvom kolu učestovovaće 16 klubova Prve novosadske lige (dosadašnje Novosadske lige). Drugo kolo Kupa trebalo bi da se odigra već u sredu 17. avgusta.

Predloženo je da prvenstvo u Prvoj novosadskoj ligi počne u subotu, 20. avgusta i da se završi u nedelju, 20. novembra. Raspored je previđen tako da se takmičenje završi pred početak Svetskog prvenstva u Kataru. Prvenstvo u Drugoj novosadskoj ligi počinje takođe u subotu 20. avgusta. Datum završetka zavisiće od broja klubova koji će učestovati u ligi kao i sistema takmičenja.

Gore pomenute informacije još uvek su nezvanične, potrebna je njihova zvanična potvrda ili izmena na sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza grada Novog Sada.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments