– Bez održavanja dočeka Nove godine na Trgu slobode. Sredstva planirana za realizaciju dočeka, ostaće u budžetu Grada, a biće iskorišćena u skladu sa procenjenim potrebama, rekli su za naš portal iz Grada Novog Sada.

Gradonačelnik Miloš Vučević tokom gostovanja na televiziji Pink na pitanja o održavanju dočeka Nove godine na gradskim trgovima, rekao je da ovom temom ne treba da se bavimo u ovom trenutku i ističe da je ova tema deplasirana, nakon toga na portalima su osvanuli nedovoljno jasni naslovim.

Kako bi smo dobili konkretan odgovor na ovo pitanje kontaktirali smo službu Grada Novog Sada.

– S obzirom na epidemiološku situaciju, a u skladu sa svim preporukama i naredbama Кriznog štaba, u cilju zaštite zdravlja građana i prevencije širenja virusa korona, Grad Novi Sad neće organizovati doček Nove godine. Sredstva koja su bila planirana za Кulturni centar za realizaciju tehničke podrške organizaciji dočeka, ostaće u budžetu Grada, a biće iskorišćena u skladu sa procenjenim potrebama, navode iz Grada.

Pitali smo naše sugrađane šta oni misle koji je pravi način da se potroše ova sredstva.

Većina njih deli mišljenje da je ta sredstva potrebno usmeriti u humanitarne svrhe kako bi se skupilo što više novca za lečenje bolesne dece. Ima onih koji smatraju da je neophodno obnoviti Domove zdravlja i ambulante u Novom Sadu.

– Nije vreme za slavlja, novac ušteđen odustajanjem od organizovanja koncerta na gradskom trgu za doček Nove godine treba pokloniti deci bez roditeljskog staranja ili siromašnima, u vidu različitih novogodišnjih paketa, rekao je za naš portal jedan od prolaznika.

Autor: Mirjana Mažić

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Statebriga
12/11/2020 14:45

A mozda da se novac prosledi za decu koja se leče sms porukama?