Srbija i naš grad Novi Sad u avgustu će po prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku. Prvenstvo će se održati od 12. do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Na takmičenju se očekuje učešće između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje. Ovaj sportski događaj medijski će pokriti Jurovižn, a takmičenje će se uživo prenošiti preko Jurosporta.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub “Novi Sad”.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta ovim povodom se sastao sa generalnim sekretarom Evropske biciklističke federacije Enrikom dela Кazom.

– Srbija i Novi Sad će po prvi put biti domaćini Evropskog prvenstva u mauntin bajku a ta sportska manifestacija će biti održana na našoj Petrovaradinskoj tvrđavi, koja će akterima sigurno pružiti lepo i ugodno takmičenje a mi ćemo to organizovati na visokom nivou- naglasio je Basta i dodao da će Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, podržati manifestaciju i biti dobri domaćini takimičarima iz cele Evrope.

Nsuzvio.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments