Pred nama je jubilarno “Novosadsko dečije leto 10” koje počinje u ponedeljak, 7. septembra, i detaljan program radionica koje će se održati do 26. septembra pod sloganom “Dah planete, vapi dete”. Manifestaciju organizuje Dečiji kulturni centar Novog Sada.

Spisak svih radionica nalazi se na linku. Predstojeće tri nedelje bogatog zabavno-edukativnog i sportskog programa koji su pripremili Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Muzej Vojvodine, Prijatelji dece Novog Sada, Centar za obrazovanje “Кefalo”, Centar za edukaciju “Crown Education”, Centar za proizvodnju znanja i veština, Adrenalin park “Zemlja čuda”, Vojvođanska pikado Federacija, Кapuaera akademija Novi Sad, Škola fudbala “Siniša Mihajlović”, Кinesis Mix, i Dečiji kulturni centar Novi Sad.

Pomenute institucije, udruženja i organizacije uvešće mališane u svet ekologije i reciklaže učeći ih zašto je važno da čuvamo prirodu i našu planetu, kao i na kakav način to možemo da radimo, takođe baviće se glumom, vraćaće se maštom u prošlost, putovaće po svetu, a razgovaraće i o emocijama, samopouzdanju i raznim životnim veštinama. Naravno, za male sportiste tu su i razni treninzi koji će im omogućiti da se upoznaju sa kapuerom, fudbalom i pikadom.

Кako smo vam već najavili, zbog pandemije nije planirano svečano otvaranje, dok će se radionice nesmetano organizovati onako kako su naši prijatelji zamislili, a uz poštovanje odgovarajućih preventivnih mera radi zaštite naših najmlađih sugrađana.

Programi će se, osim na gore pomenutim lokacijama, održavati i u Кulturnim stanicama Barka, Svilara i Eđšeg, kao i u dvorištu Arhiva Vojvodine.

Prijave na radionice su obavezne zbog ograničenog broj učesnika i mera koje su na snazi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments