Srednjoškolka si ili studentkinja? Imaš inovativnu ideju koju želiš da realizuješ ali nisi sigurna kako? Prijavi se na takmičenje “S4W 3.0: Galaksija novih ideja” i stekni potrebna znanja i veštine za razvoj ideje kao i mogućnost da osvojiš vredne nagrade.

Takmičenje se organizuje u okviru projekta “Space4Women: 3.0” koji je finansiran i podržan od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, a koji realizuje Studentska asocijacija Univerziteta u Novom Sadu u saradnji sa partnerskim organizacijama.

Kroz ovaj projekat i takmičenje organizatori žele da pomognu učenicama srednjih škola u Novom Sadu i studentkinjama Univerziteta u Novom Sadu da zakorače u svet preduzetništva i istraju na svom putu uspeha.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Takmičenje je namenjeno učenicama srednjih škola u Novom Sadu i studentkinjama Univerziteta u Novom Sadu koje žele da preuzmu inicijativu, razmišljaju kreativno i zakorače u svet preduzetništva.

Na takmičenje mogu da se prijave učenice svih razreda i studentkinje svih nivoa studija koje imaju inovativnu ideju za razvoj novog ili unapređenje postojećeg proizvoda odnosno usluge. Ideja može da se odnosi na bilo koju oblast (npr. kultura, ekologija, turizam, poljoprivreda, IKT, marketing, umetnost i dr). Ideje se prijavljuju u timu koji treba da se sastoji od minimum 2, a maksimum 5 članova.

Članovi tima ne moraju biti sa iste godine ili usmerenja i timovi mogu biti mešoviti (da ga čine učenice i učenici odnosno studenti i studentkinje) s tim da tim lider odnosno inicijatorka ideje mora da bude učenica odnosno studentkinja.

NAGRADE:

Srednjoškolci: Pobednički tim osvojiće nagradu u vrednosti od 500 eura, a pored glavne dodeliće se i druge vredne nagrade timovima koji osvoje II i III mesto.

Studenti: Pobednički tim osvojiće nagradu u vrednosti od 2.000 eura, a pored glavne dodeliće se i druge vredne nagrade timovima koji osvoje II i III mesto.

Prijava se vrši popunjavanjem formulara koji je dostupan na linku: shorturl.at/imoyK

Rok za prijavu za srednjoškolce je 10. novembar, a za studente 15. novembar 2020. godine.

Odabrani timovi će ući u proces mentorstva obuka i učestvovaće u edukacijama koje će im pomoći da razrade svoje ideje i da se pripreme za finalno takmičenje. Obuke će se organizovati u virtuelnom okruženju (onlajn) putem specijalno dizajnirane platforme tokom novembra i decembra.

Više informacija možete pronaći na linkovima za srednjoškolce i studente.

Usled epidemiološke situacije uzrokovane virusom COVID-19, a radi sigurnosti i bezbednosti učesnika i organizatora projekta, takmičenje će se ove godine održati u virtuelnom okruženju. Obuke i mentorske sesije će se realizovati u potpunosti onlajn, primenom specijalno kreirane edukativne platforme, u saradnji sa stručnim saradnicima i mentorima.

Format finala takmičenja (onllajn/u fizičkom okruženju) biće definisan u skladu sa epidemiološkom situacijom, i preporukama nadležnih tela Republike Srbije.

Epidemiološka situacija neće uticati na kvalitet takmičenja, i sve aktivnosti biće organizovane tako da učesnici mogu lako da pristupe edukativnim sadržajima i steknu potrebna znanja i veštine iz oblasti preduzetništa koje će moći dalje da primenjuju u svom ličnom i profesionalnom razvoju.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments