Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Upravo je počela 26. sednica Skupštine grada na kojoj će se razmatrati ukupno 50 tačaka dnevnog reda.

Odbornici Skupštine grada na sednici će razmatrati izmene i dopune regulacionih planova, programe poslovanja i izveštaje preduzeća, predloge za nazive ulica, kadrovske odluke i drugo.

Na dnevnom redu je, između ostalog, predlog plana generalne regulacije blokova iz Bulevar Evrope. Ovaj plan je nedavno bio na javnom uvidu, a gradski urbanisti odbili su većinu primedbi na ovaj dokument.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Najvaznije tačke se odnose na planske dokumente. Jedan je predlog plana regulacije uz Bulevar Evrope da se gradi 10 blokova zgrada za višeporodično stanovanje. Planirano je 2850 stanova u kojem će živeti 7500 stanovnika a koje će pratiti garaža i ozelenjavanje. Drugi predlog je izgradnja novih stanova za pripadnike bezbednosti. U Jugovićevu će se praviti dva sportska terena kako bi se humanizovalo naselje, a tu je i radna zona Sever koja bi se povećala za 46 hektara – istakao je zamenik gradonačelnika Milan Đurić

Na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o izmenama i dopuni Odluke o programu uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu, potom izmene urbanističkih planova za lokalitet kompleksa MUP-a na uglu Bulevara kralja Petra I i Braće Jovandić, područja zapadno od Državnog puta IB-12, područja južno od glavne gradske saobraćajnice na Alibegovcu, izmene plana Malog Limana, izmene plana za Detelinaru između Hadži Ruvimove, Ilije Birčanina, Branka Bajića i Veselina Masleše.

-U razvoj industrijske zone uloženo je 4 milijarde dinara od 2012. godine, a ove godine će još milijardu i po biti uloženo. Odluke će se odnositi i na ustanove kulture, Mađarski kulturni centar, 14. u Novom Sadu koji će se zvati “Petefi Šandor” a radiće pod okriljem Grada.Danas će biti odlučeno o dodeli stanova u Momčila Tapavice kako bi porodice mogle da otkupe stanove po manjim cenama. U pitanju je ukupno 17 stanova za višečlane porodice. Prosečna cena kvadrata je 98.000 dinara, odnosno 840 evra – rekao je Đurić

Tu su i predlozi odluka u vezi sa dodelom stambene podrške kupovinom stana u javnoj svojini za dvočlana, tročlana i petočlana stanovništva, odluka o prodaji stanova dodeljenih u zakup izbeglim licima.

Takođe, glasaće se i o godišnjim izveštajima o realizaciji programa investicionih akvinosti za “Put”, “Parking servis”, “Gradsko zelenilo”, Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove… Odbornici će razmatrati i izmene i dopune plana koji se odnosi na stambenu zgradu na uglu Veselina Masleše i Kopernikove, zbog čije gradnje je “stradala” i zelena površina.

Većina glasova odbornika značiće i postavljanje nove skulpture u Limanskom parku, a to je “Čovek jelen”.

Na dnevnom redu je i izveštaj o radu Lokalnog ombudsmana, kome se građani žale na rad gradskih organa, ali i na svoje komšije i članove porodice.

Neke ulice će dobiti imena odlukom Skupštine grada, a odbornici će razmatrati i nove mandate na čelu javnih preduzeća za Stevana Lugonju (Parking servis) i Gordanu Stojsavljević (Informatika).

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments