Košarka
Foto: Starsportphoto/B92.rs

Košarkašku reprezentaciju Srbije čeka pakleni period.

Srbija je u Nišu šokirala javnost porazom od reprezentacije Belgije i time prilično otežala sebi put ka Svetskom prvenstvu. Ovaj poraz je šokantan i nije smeo da se dogodi, a sudeći po izjavama igrača i selektora Pešića i oni su toga svesni…

Ipak, nije sve gotovo. Šansa postoji. Istini za volju, nije previše velika jer ostatak kvalifikacija Srbija mora da odigra gotovo besprekorno i neophodno je da u nastasvku pobedi u sva tri susreta ukoliko želi na Mundobasket.

Možemo da debatujemo o FIBA prozorima za kvalifikacije, možemo da pričamo o tome kako su se poklapali sa utakmicama Evrolige i kako Srbija nije mogla da računa na najbolje igrače tokom sezone.

Takođe, Srbija ni sada nije bila u kompletnom sastavu. Opet su falili ti najbolji igrači i pored toga je Srbija imala izuzetno kvalitetan tim, što se mora priznati, ali i pogledati šira slika i reći koliki je zapravo potencijal…

Selektor Pešić je napomenuo da je situacija alarmantna i da nije bilo moguće uigrati ekipu za tako kratak vremenski period, a da je otežavajuća okolnost to što su Belgijanci i Letonci duže vreme na okupu.

Ono što mu ne ide u prilog, jeste što je Srbija na maltene identičan način izgubila ključne duele sa Letonijom i Belgijom. Dvocifrena prednost, velika razlika, a onda neshvatljiv pad.

Upozoravao je selektor Pešić da se ukrštamo sa jako teškom grupom u nastavku, da neće biti lako ni sa Velikom Britanijom, ni sa Turskom ni sa Grčkom, a pogotovo će biti preteško kada uzmemo u obzir to da Srbija sve mora da pobedi.

Jeftini porazi koji nisu smeli da se dese, a biće skupo plaćeni…

Nije goruće pitanje šta će biti sa Mundobasketom, već šta će biti posle. Šta će biti za dve godine, tri, pet, deset? Srbija je, ipak, i dalje zemlja košarke.

B92.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments