Foto: iStock

U poslednjih šest meseci u Novom Sadu smenjeno je 5 načelnika gradskih uprava. Poziciju načelnika uprave napustili su Slobodan Knežević (uprava za građevinsko zemljište i investicije), Dejan Šijak (uprava za inspekcijske poslove), Mila Uverić (uprava za zdravstvo), Rade Ćulum (uprava za finansije) i Nenad Benović (uprava za komunalne poslove).

Ovaj potez bio je najavljen od strane gradske vlasti, a u pitanju je revizija rada gradskih uprava, kao što je svojevremeno i najavio gradonačelnik Miloš Vučević.

Od ukupno 5 smenjenih načelnika gradskih uprava, njih troje funkcije su prestali da obavljaju na samom kraju prošle godine, a u planu je da sa ovih pozicija budu smenjene još minimum dve osobe.

Za razliku od načenlika uprava, javna preduzeća u vlasništvu grada, i dalje nisu prošla kontrolu rada njihovih direktora i menadžmenta.

Posle neizvesne budućnosti JKP ”Stan”, koja je direktan rezultat lošeg upravljanja od strane partijskih kadrova godinama unazad, logično je da se sličan scenario u drugim preduzećima spreči temeljnom kontrolom njihovih poslovanja.

Autor: J.D.

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
NA DRINI ĆUPRIJA
15/01/2018 21:20

Postoji izraz u našem narodu”VRANA, VRANI OČI NE VADI”