Foto: screenshot

Emigranti iz Rusije i Ukrajine u sve većem broju dolaze u prestonicu i Srpsku Atinu Novi Sad, a statistika pokazuje da je oko 100.000 Rusa tokom prethodnih meseci došlo u našu zemlju

Na Fejbuk grupama, ali i u oglasima, Rusi su privilegovani kada je u pitanju izdavanje stanova, kuća, pa čak i poslovnih prostora. Spekuliše se da su iz tog razloga cene kirija znatno “skočile”, ali i da bi stanodavac pre izdao stan Rusu, kojem bi takođe papreno naplatio.

Potražnja za stanovima u Novom Sadu i pre imigracija je bila ogromna. Kako nam javljaju čitaoci, stanodavci su otišli korak dalje. Kako navode, na oglasima se može pronaći pregršt ponuda na ruskom jeziku, a u to smo se i sami uverili.

Foto: screenshot

Pojedini stanodavci garsonjere izdaju i do 400 evra, dok određeni stanove izdaju od 600-800 evra. Kako se u opisima oglasa navodi oni se izdaju namešteni i kompletno opremljeni.

Čitalac se je javio sa pitanjem, da li može da se pronađe kuća ili stan po pristojnoj ceni. Naime u oglasima je pronašao kuću u Čurugu koja se izdaje za 1.100 evra mesečno.

Foto: screenshot

Kako smo istražili, videli smo da je ta cena samo ako iznajmite kuću sada, jer u suprotnom stanodavac navodi da će cena do leta ići do vrtoglavih 2.000 evra.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments