Velika akcija “Zasad za Novi Sad“, koja je na inicijativu gradonačelnika Miloša Vučevića simbolično krenula sadnjom u Limanskom parku 30. novembra 2019., a koju su podržale brojne društveno odgovorne kompanije kroz donacije sadnica, volonteri, javne ličnosti, nastavljena je i u 2020. godini.

Do sada je posađeno preko 5000 komada stabala i preko 50000 komada šiblja.

Tokom ove nedelje u akciji “Zelene nedelje za našu decu“ koja predstavlja deo velike akcije “Zasad za Novi Sad“ posadiće se oko 200 komada stabala u 15 novosadskih vrtića (Zlatna ribica, Petar Pan, Čarobni breg, Кolibri, Spomenak, Roda, Neven, Bubamara, Cvrčak i mrav, Radosnica, Švrća, Cvrčak, Bajka, Veseli vozić i Različak).

Ono što je važno istaći jeste da će najmlađi novosađani koji pohađaju vrtiće PU “Radosno detinjstvo“ zajedno sa radnicima JКP “Gradsko zelenilo“ učestvovati u sadnji i na taj način kroz igru učiti koliko je važno zelenilo za život ljudi, a što je najvažnije na koji način treba brinuti i čuvati zelenilo od najranijeg uzrasta.

Ova akcija će se nastaviti i tokom iduće nedelje ozelenjavanjem novih 15 vrtića.

Posebno raduje činjenica da se tokom trajanja akcije javlja sve veći broj kompanija-donatora koje su prepoznale da je ovaj vid društvene odgovornosti veoma značajan i da na ovakav način ulažu u kvalitetniju i zdraviju budućnost novosađana.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments