Foto: tons.rs

“U potrazi za Evropom” je višeslojni multimedijalni koncept koji kombinuje debate sa međunarodnim gostima, onlajn produkciju, izložbe razvijene na modularni način.

Upoznaćemo se sa problemima sa kojim se suočavala posleratna Evropa, društvene promene koje su doprinele stvaranje Evrope kakvu danas poznajemo. Nekoliko istorijskih ličnosti poslužiće kao vodiči kroz istorijske i društvene procese Evrope nakon Holokausta.

Najvažniji deo koncepta je multimedijalna izložba, gde su stanice postavljene duž Beogradskog keja, Keja žrtava racije i Sunčanog keja. Na ovaj način, simbolično i konkretno, ostvarujemo direktnu interakciju između sadržaja izložbe i grada Novog Sada, njegovih građana i celog našeg društva.

Izložba prati različite faze društvenih promena, podeljena u tri celine: „Suočavanje s prošlošću”, „Završetak rata – pomirenje” i „Demokratske reforme – u potrazi za Evropom”. Kroz „šetnju” sa odabranim Evropljanima, vizionarima, umetnicima, političarima i javnim ličnostima, pratićemo društvene promene u Evropi tokom nekoliko decenija, od kraja rata do danas.

Iz ove tri tematske perspektive, tri javne debate sa domaćim i međunarodnim gostima baviće se pitanjem gde je Evropa danas.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments