Uskoro 20. Novosadski džez festival

       
Foto: pixabay.com

Novosadski džez festival 20. po redu, imace bogat festivalski program koji će se održati od 12. do 17. novembra.

Glavni koncertni program biće održan od 15. do 17. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Ovogodišnji program džez smotre najavila je Vesna Kaćanski, urednica i izvršni producent Festivala.

U uvodnom program koji počinje 6. novembra i traje do 12. novembra na Akademiji umetnosti biće upriličene radionice. Prvi put u Novom Sadu nastupaće muzičari sa The Berklee Global Jazz Institute. Reč je o bendu koji će nastupati drugog festivalskog dana, a na čelu je Marko Pinjataro, profesor, saksofonista i direktor ove institucije koji će držati radionicu od 12. do 15. novembra kako je najavila Vesna Kaćanski, dodajući da će biti održavane i radionice posvećene instrumentima, a da je na ovogodišnjem Festivalu uvedena i novina, a to je radionica za pedagoge.

Takođe, u uvodnom programu biće priređene i radionice za decu i mlade u saradnji sa Centrom za socijalni rad koji drži radionicu po programu “El sistema“, a biće organizovana i radionica u saradnji sa ŠOSO “Milan Petrović“. Tim povodom, 9. novembra, održaće se i zajednička radionica u Kulturnom centru Novog Sada, na Tribini mladih, na kojoj će deca iz svih institucija zajedno učestvovati.

Deo ovogodišnjeg džez festivala su i koncerti.

Od 6. do 14. novembra novosadska publika moći će da uživa u izvedbama Džez hora Fakulteta muzičke umetnosti, u Orkestru Aleksandra Dujina i u plesnom orkestru Radio Televizije Vojvodine, kao i u izvedbi Dragon’s Fuelkestra i Tria Jovićević-Vojčinski–Mikloš (brod Cepelin). Novosadsku džez publiku zabavljaće i Bend Ivan Švager Ambire i Jazz Connection.

U glavnom koncertnom programu učestvovaće 10 orkestara. To su: Macha Gharibian Trio, Julia Siedl Trio, The Steve Wilson& Wilsonian’s Grain, Shalosh, The Jeff “Tain“ Watts Quartet, Seamus Blake & French connection, The Berklee Global Jazz Institute Ambassadors ft Marco Pignataro, a poseban projekat 20. Novosadskog džez festivala predstavljaće Jumbo Big Band koji će svirati u subotu, 17. novembra. Sastoji je od tri big benda: Džez orkestar HRT, Big bend RTS i Big bend RTV SLO.

Ulaznice za festival biće u pretprodaji u Srpskom narodnom pozorištu od 5. novembra.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments