Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada – Кancelarija za mlade realizovala je projekat #mogu.i.ja, koji je finansijski podržao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

U decembru su održane četiri onlajn radionice, namenjene učenicima srednjih škola, na teme poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom u društvu i razvijanja društvenog aktivizma mladih. Radionice su realizovali vršnjački edukatori Milana Matković i Lazar Paroški, koji su na takmičenju “Svetionik znanja 4.0”, u konkurenciji 60 srednjoškolaca iz 15 lokalnih samouprava, sa tom idejom osvojili nagradu publike.

Vršnjački edukatori su osmislili i prezentovali kreativne onlajn sadržaje preko Zum platforme, uz podršku i koordinaciju Кancelarije za mlade, a sve radionice realizovane su iz “Omladinskog OК kluba”, gde su snimljeni i kadrovi za kratkometražni video koji je režiran od strane tima mladih.

Ostvarena je saradnja sa Opštinom Srbobran, Srednjom školom “Svetozar Miletić” iz Novog Sada, i Gimnazijom i ekonomskom školom “Svetozar Miletić” iz Srbobrana, a pokrenuta je i instagram stranica @mogu.i.ja. sa porukom “Internet uključi – osobe sa invaliditetom u društvo priključi!” gde mladi mogu da se informišu o ovoj veoma važnoj temi.

Nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments