virus korona

U više gradova u Vojvodini proglašena je vanredna situacija, a uvedene su i strožije mere u cilju sprečavanja širenja ovog virusa. “Bombardovani” smo obaveznim merama i savetima na koje svi različito reagujemo.

Pitali smo Novosađane, kako se štite, da li se pridržavaju mera i kako se generalno osećaju povodom cele situacije?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Podsetimo, od 17. novembra na snazi su nove mere koje je uveo Gradski štab za vanredne situacije, koje se odnose na rad prodavnica i drugih trgovinskih delatnosti, na rad taksista, ugostiteljske objekte i na kućni red u stambenim zgradama. Obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima ali i preporuka za njihovo nošenje na otvorenom. U periodu od 21.00 do 5.00 časova, zabranjen je rad za sve osim apoteka, benzinskih pumpi i servisa koji se bave kućnom dostavom hrane.

Mere će trajati do 1. decembra, kada će Vlada odlučiti da li treba dodatno da se pooštravaju ili produžavaju.

Autor: Mirjana Mažić

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Komentator
20/11/2020 15:02

Ako su mere higijena i pranje ruku toga se pridržavam odprilike 48 godina a da li se plašim korona virusa,pa imao sam ga odrprilike 48 puta tako da se ne plašim!

Analitičar
21/11/2020 22:28

Jako se plašim korona virusa. Od njega je ove godine umrlo zastrašujućih 1,3 miliona ljudi, dok je ukupno do današnjeg dana u svetu umrlo 55 miliona od drugih bolesti. Sem toga, od tuberkuloze SVAKE GODINE umre 1,5 miliona ljudi, pa nismo zatvorili ceo svet zbog nje. Plašim se korone jer je ubila skoro 400 miliona radnih mesta, što će dovesti do najgore ekonomske tragedije (ne krize) u poslednjih 100 godina, što će nam promeniti živote iz korena, što se ljudi zbog nje mrze (ko nosi masku, ko ne nosi…). A sve to zbog virusa koji je manje opasan od tuberkuloze…… Učitaj još »