Foto: screenshot/instagram

Ministar odbrane Miloš Vučević odgovorio je na najnovije napade Boška Obradovića, šefa poslaničke grupe Dveri.

-Boško Obradović me svojim današnjim obraćanjem medijima prvo nasmejao, a onda i dosta zabrinuo, jer čovek ne zna šta znači “mirovna misija”. Najozbiljnije je rekao kako će Srbija da šalje svoju decu da gine u Mozambiku, ne znajući da mi tamo ne učestvujemo u ratnim dejstvima. On kao da je sad “pao s Marsa”, pa ne razume Vojsku, ne zna da se Vojska Srbije ne sprema za rat u inostranstvu već je naš nacionalni interes da participiramo tamo gde se čuva mir. Boško nije obavešten da je usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Republike Srbije, čime su stvoreni uslovi da pripadnici Vojske Srbije, pored multinacionalnih operacija koje su bile obuhvaćene odlukom iz 2019. godine, budu angažovani i u Vojnoj misiji Evropske unije za obuku u Mozambiku (European Union Training Mission in Mozambique – EUTM Mozambique). Tako je Boško pod velom lažnog patriotizma uprkos neznanju pokušao da se podvuče pod kožu poslanicima, ali na njegovu žalost – opet mu nije uspelo. Naša deca neće ginuti, Boško. Bavi se temama koje razumeš, ako uopšte takve teme postoje… – izjavio je Vučević.

Podsetimo, Obradović rekao je da je veliki broj vojnika zbog lošeg materijalnog statusa napustio Vojsku Srbije i tražio od ministra vojske odgovor o kom broju ljudi koji su otišli u VS se tačno radi.

Obradovlć je imao primedbe na to što vojnici Vojske Srbije idu u mirovnu misiju u Mozambiku i u borbene trupe EU za upravljanje kriznim situacijama.

novosti.rs

4 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Milan NS
28/02/2023 07:08

Pusti Boška; šta rade mine iz Krušika u Ukrajini, kako su tamo dospele i kako ova država ima korist od toga i zašto nema?

Vidoje
28/02/2023 14:18
Reply to  Milan NS

Svaka roba ima svog kupca, trziste, ponuda i potraznja. Ne treba se nikome pravdati nego iskoristiti i zaraditi. Za koga ta fabrika radi i placa zaposlene ako nece da plasira i prodaje svoje proizvode???

SNS Uzivo
28/02/2023 15:19

Gos’n vidoje aj u cetvrtak na protest za nase tuziteljke, za nase Laure Kovesi, morace neko ovo sve da procesuira? 🙂

Last edited 27 dana ranije by SNS Uzivo
Vidoje
02/03/2023 12:53
Reply to  SNS Uzivo

Ma kakvi. Ne znam ja tu zenu. Jel to neka novosaCka raspandrkaca ili tetka od marinike??? 😛