Претрага
Претрага
Close this search box.

Tim sociologa sa Filozofskog fakulteta sprovodi istraživanje o uticaju pandemije koronavirusa na živote građana

Grupa istraživača iz Centara za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta u Novom Sadu sprovodi istraživanje u cilju razumevanja promena u svakodnevnom životu građana i građanki koje su nastale kao posledice pandemije, sa željom da ukažu na probleme sa kojima se trenutno suočavamo.

“Životi građana i građanki su se značajno promenili tokom pandemije. Kao sociolozima, veoma nam je važno da u ovom trenutku razumemo te promene i ukažemo na probleme sa kojima se društvo suočava. Društveni aspekti obuhvataju pitanja u vezi sa promenama u načinu rada i obrazovanja, brigu o drugima, informisanje, prehrambene navike, upotrebu interneta i slično. Najviše nas interesuju odnosi poverenja u društvu. Društva sa visokim nivoom poverenja su otpornija na krize pa će zaključci ovog istraživanja poslužiti izradi preporuka za uspešan i društveno odgovoran način prevazilaženje krize i njenih posledica”, navodi se u pozivu organizatora.

Za popunjavanje upitnika biće vam potrebno oko 20 minuta. Možete da učestvujete u potpunosti anonimno, upitnik se nalazi na linku.

“Hvala Vam što pomažete da istražimo društvene aspekte krize u kojoj smo se svi našli. Ovo istraživanje je naš pokušaj da damo svoj doprinos u njenom efikasnom i odgovornom prevazilaženju”, tim Centra za sociološka istraživanja Filozofski fakultet u Novom Sadu.

Autor: nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti