Večeras počinje Grožđebal u Sremskim Karlovcima

       

Manifestacija Grožđebal, kojom se tradicionalno svake godine pred kraj leta obeležava početak berbe grožđa, počinje danas, 7. septembra i trajaće do nedelje, 9. septembra do ponoći.

Ove godine na Grožđebalu nastupiće Sergej Ćetković, Frajle i Momčilo Bajagić Bajaga sa Instruktorima. Pre glavnih izvođača, nastupiti popularni domaći bendovi Drum’n’Zez, Nijagara i Hercenšlus, kao i više gostujućih folklornih ansambala, škola muzike i plesa.

Novina ove godine je pozorišna bina, a posetioci će moći da pogledaju dve večernje predstave u svečanoj sali Karlovačke gimnazije: “Slike iz života vladike Nikolaja Velimirovića” i monodrama “Život je loto”. Ulaz na predstave je besplatan.

Tokom prepodnevnih časova, u subotu i nedelju, na glavnoj bini je planiran dečji program u okviru kog će biti izvedene pozorišne predstave, nastup mađioničara Volare i Peđolina, kao i kreativno-edukativne radionice na temu jeseni i berbe grožđa.

Sva tri dana festivala u ekološkom centru Radulovački će se održavati rimsko-keltske radionice za decu od 15 do 19 časova. U okviru festivala, u subotu i nedelju, Pokret gorana Vojvodine organizuje plovidbu katamaranom i uživanje u lepoti Dunava u neposrednoj blizini centra Sremskih Karlovaca, a ove godine prvi put će biti organizovane i turističke ture. Program se odvija u centu Sremskih Karlovaca, a godišnje ovu manifestaciju poseti više od 60.000 ljudi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments