Do leta završena izgradnja kružnog toka u Sremskoj Kamenici

       

Radova na izgradnji kružnog toka u Sremskoj Kamenici, kako je najavljeno, biće završeni do leta.

Pokrajinska vlada obezbedila je velika finansijska sredstva za razvoj Grada Novog Sada, istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na kružnom toku u Sremskoj Kamenici.

Ova investicija vredna je više od 90 miliona dinara a zajednički je finansiraju Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.

“Grad Novi Sad uz pomoć Pokrajinske vlade brzo menja svoj izgled. U toku su radovi i na izgradnji parka u Sremskoj Kamenici, centralne kuhinje za PU „Radosno detinjstvo”, priprema se rekonstrukcija ulice Marka Miljanova, a radovi na izgradnji Naučno-tehnološkog parka i Radio-televizije Vojvodine privode se kraju”, istakao je predsednik Mirović.

On je podsetio da su u toku pripreme i za rekonstrukcije više klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine, stare zgrade radija i studija M, koji će, kako je najavio, biti pretvoren u interaktivni muzej 20. veka.

Predsednik Mirović najavio je, da je u toku i priprema za izgradnju nove zgrade Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

Zahvalni smo predsedniku Pokrajinske Vlade Igoru Miroviću za podršku na projektima u Gradu Novom Sadu, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, i dodao “Ovde ćemo za tri meseca imati modernu saobraćajnicu kakvu Novi Sad zaslužuje. Nastavićemo da investiramo u svim delovima Novog sada.”

Osim kružnog toka, gradiće se, kako je najavljeno, i biciklističke i pešačke staze, kako bi se povećala bezbednost svih učesnika u saobraćaju na toj lokaciji.

Ova raskrsnica, važna je zbog velikog broja pacijenata koji svakodnevno gravitiraju prema sva tri Instituta u Sremskoj Kamenici.

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: