Na poziv Vlade Donje Austrije, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragana Milošević, boravi u dvodnevnoj radnoj poseti gradu Sankt Peltenu. Prilikom posete obišla je brojne institucije kulture i uspostavila kulturološku saradnju sa njihovim predstavnicima.

Tokom razgovora sa predsednicom Vlade Donje Austrije, Johanom Mikl Lajtner, Miloševićeva je predstavila dvanaest institucija kulture AP Vojvodine, čiji je osnivač Pokrajinska vlada, i istakla njihov način rada, modele finansiranja, kao i mogućnosti za međuregionalnu saradnju.

Sekretar Milošević je ovom prilikom naglasila i mogućnosti za jaču saradnju sa Vladom Donje Austrije, počev od ove godine, kada AP Vojvodina preuzima predsedavanje Zajednicom podunavskih regija.

Tokom ovog perioda, od sada do 2021. godine, Srpsko narodno pozorište uspostaviće saradnju sa “Europa baletom” (Europaballett St.Pölten) iz Sankt Peltena.

Prilikom posete bilo je reči i o širim aspektima kulturološke saradnje, koja bi mogla i da obuhvati zajedničku izložbu, kao i kulturološko – institucionalnu razmenu.

Miloševićeva je obišla i teatar “Landestheater” i prisustvovala koncertu klasične muzike u “Festspielhaus” centru.

U poseti institucijama kulture Donje Austrije su i upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić, direktor baleta SNP-a Toni Ranđelović, programski direktor Fondacije “Novi Sad 2021” Lazar Jovanović, kao i saradnik sekretara Dragana Jovanović.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments