(FOTO) NEVREME U BANATU: Olujni vetar razarao sve pred sobom

       
Foto: Goran Birimac/Telegraf

Olujni vetar, praćen grmljavinom, gradom i obilnim kišom, ostavio je posledice u Banatu. Najgore slike zabeležene su u okolini Kikinde, u Bašaidu gde je oluja napravila veliku štetu na javnim površinama i privatnim domaćinstvima.

Slike koje stižu sa severa Banata, pokazuju da je noćašnja oluja nosila sve pred sobom. Kako su pričaju meštani Bašaida za Telegraf, ovakvo nevreme se ne pamti. Nakon nestvarnih oblaka koji su pre nekoliko dana naišli u ovom delu Banata, meštani se suočavaju sa novim veremenskim nepogodama.

“Oluja je počela oko 2 sata posle ponoći, sevalo je i pucalo kao da je u pitanju jaka detonacija. Odjednom, jak vetar počeo je da razara sve što se našlo na putu. Drveće je padalo u blizini kuća i trotoara, srušene su ograde, crep i cigle se padali, u mnogim domaćinstvima oštećen je krov, nestajalo je i struje, a čak su na nekim mestima i ulične bandere bile pomerene. Bilo je strašno i ne ponovilo se”, komenatrišu meštani u Bašaidu.

Prema procenama, u ovom delu palo je oko 30 litara kiše po kvadratnom mestru. Kiša je padala neujednačeno, a najobilnije padavine bile se u Sremu, Zrenjaninu i u Bašaidu.

Izvor: Telegraf

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments