Foto pustolovina u Sremskim Karlovcima

       
Foto: pixabay.com

Prvi dan jeseni, u nedelju 23. septembra, Pokret gorana Vojvodine će obeležiti fotografskim druženjem u Sremskim Karlovcima. Tema foto pustolovine je Iz ugla jednog fotografa – Sremski Karlovci.

Sremski Karlovci, gradić rasut na padinama Fruške gore, poznat kao riznica kulture, može se pohvaliti očuvanim istorijskim spomenicima, baroknim građevinama, vinogradima i neotkrivenim lepotama Dunava i njegovim meandrima.

Program počinje u 9 i traje do 17 časova. Učesnici će se okupiti u Ekološkom centru Radulovački, a na raspolaganju im je nekoliko lokacija za fotografisanje: Karlovački dunavac i Dunav, Saborna crkva Svetog Nikole i dvorište Patrijaršijskog Dvora, Muzej kuglofa Gea i Muzej šibica.

Najboljih 30 fotografija, u kategoriji profesionalnih fotografa i fotografa–amatera, biće predstavljene u okviru 15. Novosadske jeseni. Manifestacija će se održati od 23. do 27. oktobra, u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada, na prvom spratu SPENS-a. Po završetku Novosadske jeseni, fotografije će biti izložene u holu Ekološkog centra Radulovački u Sremskim Karlovcima.

Cilj ovog druženja je da se bogatstvo koje ovo mesto krije, kroz fotografije približi širem auditorijumu.

Akciju je podržala Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju SIDA kroz program CSOnnect koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu, Srpska pravoslavna crkva – Eparhija sremska, Muzej kuglofa Gea, Muzej šibica, Udruženje za negovanje tradicije i kulture Beli Vukovi i OKUD Brankovo kolo iz Sremskih Karlovaca.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments