Turistička inspekcija nadležnog ministarstva zatvorila je u utorak agenciju Global Travel Service iz Pančeva, koja je radila bez licence.

Inspektori su na teren izašli posle sedam prijava nezadovoljnih putnika i utvrdili da je ova agencija radila kao organizator putovanja, a nije imala licencu niti je bila upisana u registar.

Već tri dana na desetine zatečenih i gnevnih Pančevaca obilazi oko zatvorenih vrata agencije „Global veb travel servis” u koju ne mogu da uđu, ali su za to vreme mogli da pročitaju da su prostorije zatvorene zbog službenog puta i da je za hitne slučajeve ostavljen broj mobilnog telefona.

Da ne sluti na dobro nagovestilo je novo obaveštenje da će prostorije biti otvorene samo četiri sata dnevno u večernjim časovima, da bi ih 24. jula dočekala poslednja informacija da je republička Turistička inspekcija privatnom preduzetniku Branislavu Bogosavljevu, kojem su neki građani platili i nekoliko hiljada evra, do daljnjeg zabranila rad.

Inspekcijski organi su reagovali nakon što im se požalilo desetak ljudi koji su uredno uplatili svoje letovanje i avionske karte za daleke destinacije, ali vaučere i karte nisu dobili.

„Dolazim nekoliko puta dnevno već dva dana, ali je stalno zatvoreno. Da nešto nije u redu posumnjali smo još pre desetak dana kada je muž platio više od hiljadu evra za dve avionske kartu za Vijetnam, onda su mu iz agencije javili da mora opet da plati, ali manji iznos, a prvu uplatu nismo dobili nazad. I ranije smo koristili usluge ove agencije i nismo imali ikakvih problema”, kaže za naš list Anja Le koja već nekoliko godina živi i radi u Pančevu.

Izvor: Politika

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments