Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez na ceremoniji otvaranja, pozdravio je polaznike Odbojkaškog kampa “Pale 2019”, koji se od 14. do 21. jula održava u Palama u Republici Srpskoj.

Na otvaranju kampa pozdravne reči uputili su i Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice omladine i sporta Republike Srpske, Zoran Gajić predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Boško Jugović, načelnik opštine Pale i Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Otvaranju kampa prisustvovali su i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije Đula Mešter, generalni sekretar OSS Ivan Кnežević, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović.

Odbojkaški kamp za mlade odbojkaše pionirskog i kadetskog uzrasta održava se u organizaciji Odbojkaškog saveza Republike Srpske, a u okviru letnje škole sporta Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Кamp je okupio 106 učesnika sa kojima će raditi najkvalitetniji treneri iz Republike Srpske, kao i ugledni stručnjaci iz Srbije, a na osnovu Protokola o saradnji između Autonomne pokrajine Vojvodine i Republike Srpske u oblasti sporta i omladine. U kampu će učestvovati i četrnaestoro odbojkaša i dva trenera iz AP Vojvodine.

Odbojkaški savez Republike Srpske obezbedio je vrhunske promotere i predavače tokom trajanja kampa, a ove godine posebnost kampu daje to što u Palama boravi na pripremama muška i ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, sa kompletnim stručnim timom i selektorima Nikolom Grbićem i Zoranom Terzićem, pa će mladi odbojkaši imati priliku da se druže sa svojim sportskim idolima.

Nakon zvaničnog otvaranja kampa Vladimir Batez, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, uručio je 100 odbojkaških lopti klubovim iz Republike Srpske koji učestvuju u kampu, a koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu donirao Odbojkaškom savezu Republike Srpske.

Nastavljajući dosadašnju odličnu saradnju sa institucijama i sportskim organizacijama iz Republike Srpske kroz konkretne projekte, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, na poziv gradonačelnika Banja Luke Igora Radojičića, u septembru će posetiti Banja Luku gde će biti održan sastanak u vezi sa organizacijom sportske manifestacije “Turnir prisajedinjenja”, koji bi ove godine trebalo da bude zajednički organizovan u Banja Luci, a na kome će učestvovati deca iz Vojvodine i Republike Srpske.

Tokom boravka u Palama sekretar Batez razgovarao je i sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugovićem o nastavku saradnje među sportskim klubovima i omladinskim asocijacijama iz opštine Pale i opština i gradova u Vojvodini, kako bi se kroz zajedničke projekte iskoristili svi potencijali i postigli najbolji efekti.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments