Pokrajinski zaštitnik građana održao je sastanak sa nevladinim organizacijama

       

Pokrajinski zaštitnik građana – ombudsman, 10. januara, je održao sastanak sa predstavnicama ženskih nevladinih organizacija kako bi se razmotrili aktuelni problemi sa kojima se susreću žene u AP Vojvodini i dogovorile smernice u cilju zajedničkog delovanja i saradnje u oblasti ravnopravnosti polova.

Sastanku su prisustvovale Ivana Perić i Milana Popović iz SOS ženskog centra, Biljana Stepanov iz Centra za podršku ženama i Mreže SOS Vojvodina, Vesna Ćerimović, Tamara Dimić i Zorica Šurlan iz Udruženja Roma Novi Bečej, Suzana Kujundžić Ostojić iz Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine i Kosana Beker – Fem Platz iz Pančeva.

Putem konstruktivnog dijaloga sa pokrajinskim zaštitnikom građana, prof. dr. Zoranom Pavlovićem i zamenicom za ravnopravnost polova Snežanom Knežević, predstavnice ženskih nevladinih organizacija ukazale su na konkretne probleme i mogućnosti za rešavanje istih. Mapiranjem problema i iznošenjem predloga postavljen je temelj za buduću saradnju između Pokrajinskog zaštitnika građana i pomenutih nevladinih organizacija, u cilju unapređenja položaja žena i ostvarivanja ženskih ljudskih prava na teritoriji AP Vojvodine.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments