Bred Pit završio na sudu

       
Foto: Star Tribune

Iako su stanovnici kvarta Lower Nine zahvalni glumcu, sada su prisiljeni na tužbu jer su dobili neadekvatne kuće koji ubrzano propadaju.

Nakon uragana Katrina koji je pogodio Nju Orleans 2005. godine, u njegovu obnovu uključile su se brojne slavne osobe, među njima i Pit koji je osnovao neprofitnu organizaciju “Make It Right”.

Sam je otišao u najrazoreniji kraj Lower Nine, zasukao rukave i s radnicima gradio kuće koje su ekološke i otporne na oluje. Izgrađeni su 2007. godine i cena im je bila oko 150.000 dolara.

Iako ih se samo dvoje odlučilo na tužbu, navodno brojne kuće (sagrađeno ih je 109) imaju probleme poput trulih drvenih konstrukcija, a česti su problemi s kanalizacijom i krovovima koji se urušavaju.

Tužitelji tvrde da je organizacija namerno zatajila da su kuće građene lošim i defektnim materijalima i da se zbog loše izvedene ventilacije stvara buđ koja uzrokuje zdravstvene tegobe stanovnika. Brad Pit je odbio da komenarišei slučaj dok mediji nagađaju hoće li se još neko od stanara pridružiti tužbi.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments