Zaista je čudno da pomislimo da se nešto ne zna o Adolfu Hitleru. Međutim, uz sve što smo učili u školama, istorija je ipak neke stvari prećutala. Otkrijte i koje!

Hitler je voleo slatkiše

Navodno, Hitler je dnevno jeo kilogram čokolade, a u toplu čokoladu stavljao je brdo šlaga.

Bio je veoma sujeveran

Pored toga što je verovao u natprirodne sile i ezoterije, Hitler je bio i sujeveran. Obožavao je broj 7, nikada nije skidao kaput na javnom mestu, čitao je horoskop pre svake velike odluke i mrzeo je mačke.

Bio je umetnik

Pre nego što je postao najozloglašeniji vođa, Hitler je zarađivao novac od slika. Dva puta, Bečka akademija umetnosti ga je odbila, pa je slikanje postao hobi. Najčešće, slikao je akvarel tehnikom, a neka dela su i dan danas sačuvana.

Patio je od hronične nesanice

Uobičajena rutina mu je bila da zaspi u 4 ujutro i ustane u 11 sati popodne. Nakon što bi završio posao, terao je uvek nekoga da sedi sa njim i da slušaju muziku, pred spavanje.

Bojao se žileta

Budući da je bio paranoičan i ubeđen da ljudi žele da ga ubiju, Hitler je mrzeo žilete. A brijao se uglavnom sam.

Koristio je kokain

Neki istorijski spisi tvrde da je Hitler dva puta dnevno ušmrkavao kokain, a takođe, imao je i kapi za oči sa esencijom kokaina.

Bio je proglašen za čoveka godine

Time magazin je 1938. proglasio Hitlera “čovekom godine” zbog pobede u Čeholovačkoj i uspeha u vraćanju moći Nemačke. Naravno, urednici magazina nisu znali koji je Hitlerov plan u budućnosti.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments