Pege su svetlobraon pigmentacijske tačke koje se stvaraju usled nagomilavanja ćelija kože koje čuvaju melanin. Nisu štetne, ali nekim ljudima smetaju.

Ukoliko spadate u ovu grupu ljudi, u nastavku saznajte kako da se na prirodan način rešite fleka i pega na licu i telu.

  1. Limunov sok: Zbog kiseline, sok od limuna svetli kožu i uklanja pigmentaciju. Dve do tri kašike ovog soka nanesite na lice i umasirajte u kožu. Ostavite da deluje od 8 do 10 minuta, a zatim isperite. Ponavljajte postupak dva puta dnevno.
  2. Aloe vera: Ova biljka je sastavni deo brojnih preparata za izbeljivanje pega. Na lice nanesite gel aloe i ostavite da deluje 15 minuta. Isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte jednom dnevno.
  3. Mleko od putera: Uz to što izbeljuje, mleko od putera hidrira kožu. Napravite gustu pastu od ovog mleka i ovsene kaše. Nanesite masku na lice i ostavite da deluje 15 minuta. Isperite mlakom vodom.
  4. Bademovo ulje: Ovo ulje bogato je vitaminima A i E koji hrane kožu i uklanjaju pigmentaciju. Ugrejte 2 do 3 kapi bademovog ulja. Dok je toplo, umasirajte u kožu, naročito na mestima gde imate pege. Ostavite da deluje sat vremena, a zatim isperite mlakom vodom. Ovo ulje čak možete koristiti i kao noćnu kremu, da ostane na licu sve vreme dok spavate, za bolje rezultate.
  5. Menta i banane: Menta je bogata antioksidantima koji uklanjaju pege, dok banana hidrira kožu. Listove mente isitnite u blenderu i dodajte izgnječenu bananu. Pomešajte sastojke i stavite smesu na lice. Ostavite da deluje od 8 do 12 minuta, a zatim isperite. Ponavljajte postupak tri puta sedmično.

izvor: nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments