Mnogo je uzroka zašto su nam oči naduvene, krvave ili pak zašto imamo podočnjake. Dobra vest jeste što ima jednako mnogo načina da prikrijemo umor.

Tamni krugovi oko očiju, natečeni kapci i crvene beonjače najčešće su simptomi umora. Kako biste uklonili ove simptome, za prvu pomoć mogu da posluže i naredni trikovi.

Krema protiv bora

Hidratantna i hranljiva krema protiv bora osvežiće kožu oko očiju. Nanesite je na predeo ispod i iznad očiju i zatim nežno umasirajte u kožu. Pazite da krema ne dođe u dodir sa očima, jer ćete pogoršati sam izgled.

Deblje trepavice

Kada malo jače našminkate oči, prebacićete fokus sa podočnjaka. Zato, naglasite oči dodatnim slojem maskare.

Led

Kada budete u prilici, kockicom leda kružite po koži oko očiju. Pored toga što ćete osvežiti kožu, zategnućete je i uklonićete podočnjake. Sličan efekat postići ćete držanjem obloga od prethodno ohlađenih krastavaca.

Maslinovo ulje

Umesto krema, za predeo oko očiju može da posluži i maslinovo ili kantarionovo ulje. Ono će nahraniti kožu i smanjiti podočnjake.

Naočare za sunce

Za prvu pomoć naravno, uvek mogu da posluže i naočare za sunce, ali nije baš prijatno niti kulturno nositi ih na sastancima ili kada padne mrak.