Mnogima je kiseli kupus omiljena zimnica, pa taman burence držali i na terasi. Poznati su i njegovi brojni benefiti za zdravlje, zbog čega je poznat i kao „superhrana“. Bogat je mnogim vitaminima, posebno vitaminom C, a takođe sadrži vitamine A1, B1, B2, B3, B6, B12, K i E. Uz to, obogaćen je važnim mineralima kao što su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe.
Ren je posebno dobar dodatak jer ubrzava proces kiseljenja, čuva svežinu kupusa i daje mu jedinstven ukus.
Kukuruz za boju, papričica za aromu
Za zlatnožutu nijansu kupusa, možete dodati šaku kukuruza. Ljubitelji pikantnijih ukusa mogu ubaciti ljutu papričicu, dok su lovorovi listovi odlični za dodatnu aromu.
Još jedan trik je dodavanje kesica sa iseckanim, posoljenim kupusom između glavica. Kesice bi trebalo probušiti kako bi slana voda mogla da cirkuliše. Ovim postupkom u istoj kaci dobijate i ribani kiseli kupus, spreman za upotrebu, piše Stvar ukusa.