Foto: elements.envato.com
Ako ste ove sezone odlučili da prvi put stanete na skije, znajte da je najbitnije da odaberete skijalište koje ima prikladne, početničke staze na kojima možete uzeti instruktora sa kojim ćete napraviti prve korake.

Bilo da ste već odrasli ili školu tražite za svoje mališane, ova europska skijališta, prema portalu Ski Solutions, proglašena su kao najbolja za početnike.

Dakle, za sve početnike i entuzijaste koji jedva čekaju da nauče da skijaju, savet je da prvo odu na neko od sledećih skijališta.

Kortina d’Ampeco, Italija

U Kortini se nalaze neke od najboljih početničkih staza u Dolomitima. Na samom skijalištu naći ćete više skijaških škola na nekoliko jezika, a oduševiće vas i činjenica da je celo ovo područje mesto svetske baštine UNESCO-a i pruža prekrasne poglede na prirodu od koje zastaje dah. Potoji i mogućnost noćnog skijanja, sankanja, a tu su i brojni dodatni sadržaji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cortina Resorts (@cortina_resorts)

Les Arcs, Francuska

Jedno od najboljih skijališta za početnike i one manje iskusne popularno je i među snouborderima. Ima besplatan ski lift na najlakšim stazama i mnošto staza sa blagim nagibom idealnim za one koji tek uče da skijaju. Cela regija je poznata po prekrasnoj prirodi, vrhnskoj gastronomiji, i odličnoj ponudi hotela i smeštaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Les Arcs (@lesarcs)

Tinje, Francuska

Popularno skijalište ima ponešto za svakoga, od jednostavnih staza do onih zahtevnijih u kojima će uživati i najiskusniji. Nalazi se na popriličnoj nadmorskoj visini pa gotovo nikad nema problema sa nedostatkom snega, a sezona traje sve do prvih prolećnih meseci.

Leh, Austrija

Prvi pogled na snežne padine u Lecu početnicima mogu delovati zastrašujuće, ali bez brige, ima i staza sa blagim nagibom za prve skijaške korake. Tu je i nekoliko dečjih staza, što čini ovo skijalište idealnim za porodična zimovanja. Prednost je i što je na ovom skijalištu retko gužva jer je broj skijaških karata strogo ograničen na 14.000 u danu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lech Zürs am Arlberg (@lechzuers)

Alpbah, Austrija

Ovo austrijsko skijalište jedno je od najboljih mesta za početnike zbog velikog broja laganih, plavih staza i kompaktne veličine koja olakšava snalaženje. Tu su i skijaške škole, koje će vam pooći da na najboljui mogući način savladate prve skijaške korake.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alpbachtal Tirol (@alpbachtal_tirol)

b92.net

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments