Претрага
Close this search box.

BANANA TART Voćni desert koji popravlja dan u trenu, a krasi svaku svečanu trpezu

Foto: elements.envato.com

Nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 80 ml soka od pomorandže

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 50 g margarina
  • 250 g mlečne čokolade
  • 4 banane

Priprema:
U jednoj posudi sjedinite mleveni keks, šećer u prahu, margarin i sok od pomorandže. Smesu izlijte u kalup. Iseckajte banane pa ih poređajte preko podloge. Zasebno umutite slatku pavlaku. Otopite čokoladu sa margarinom, pa dodajte u umućenu slatku pavlaku. Mikserom sve sjedinite pa nanesite preko banane. Dekorišite po želji. Ostavite tart dva sata u frižideru da se dobro prohladi i stegne. Bon appetit!

trpeza.rs

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Baka
22.10.2024 16:48

A zasto margarin? Zar nije bolje puter?

Povezane vesti