Dan zaljubljenih je jedan od trenutaka u toku godine kada voljenoj osobi želimo da pokažemo koliko nam je stalo. U nastavku saznajte šta savetuju psiholozi.

Iako kod nas i nije tako popularan, Dan zaljubljenih se i te kako proslavlja. Ukoliko ne znate šta da poklonite partneru, poslušajte savete psihologa.

Prvenstveno, najvažnije je setiti se šta je osoba kroz razgovor nekad rekla da bi volela ili voli, a ne da kupite poklon samo zato što je ovaj datum u pitanju.

Ideje za Dan zaljubljenih

  1. Ukoliko živite zajedno ili ste pak u braku, parnerku možete iznenaditi spremanjm stana ili pak iznamljivanjem pomoći u vidu spremačice. Naučno je dokazano da nas čini srećnim plaćanje onih aktivnosti koje nam omogućuju da imamo više vremena za sebe.
  2. Sam poklon ne mora da bude savršen. Važan je sam čin i činjenica da ste se potrudili.
  3. Svaki dan, ne samo na Dan zaljubljenih, svom partneru recite zašto volite da ste sa njim/njom u vezi. Ova dnevna rutina iskazivanja emocija može samo da ojača vašu vezu.
  4. Poklonite partneru nešto što neće biti deo svakodnevne rutine, kao što je masaža, putovanje ili dan u nekom spa centru.
  5. Slušajte šta partner priča i prisetite se nečega što je spomenuo/spomenula da mu/joj treba.
  6. Na posletku, nastavite da poklanjate cele godine. Mali znakovi pažnje pokazaće partneru koliko vam je važan u životu i koliko vam znači.

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments