Bićete oduševljeni ukusom.
Potrebno je:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog maslaca
- 2-3 kašičice šećera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 150 g tamne čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica vanilin šećera
- 2 kašičice želatina (ako želite da fil bude čvršći, ali nije obavezno)
- 2 kašičice mleka (ako koristite želatin)
Za preliv:
- 100 g tamne čokolade
- 2 kašičice ulja
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte mleveni keks, šećer i otopljeni maslac. Sjedinite dobro. Utisnite u kalup obložen pek papirom pa ostavite pola sata u frižideru. Tamnu čokoladu otopite na pari, pa pustite da se malo prohladi. Zasebno, umutite mikserom krem sir sa šećerima dok ne dobijete glatku smesu. Zasebno, umutite slatku pavlaku. Sjedinite otopljenu čokoladu sa krem sirom pa dodajte umućenu pavlaku i promešajte. Želatin pomešajte sa mlekom pa ostavite 10 do 15 sekundi u mikrotalasnoj, da se otopi. Zatim ga dodajte u čizkejk fil i dobro sjedinite. Preko prohlađene kore prebacite fil pa izravnajte. Ostavite čizkejk bar 4 sata da se stegne. Čokoladu otopite sa malo ulja pa glazurom prelijte ohlađeni kolač. Ostavite u frižideru još pola sata.
trpeza.alo