Foto: Democrat and Chronicle

Naučnici su otkrili kako su i muškarci takođe pod velikim uticajem hormona. Međutim, za razliku od žena, oni prođu kroz ceo svoj ciklus u samo jednom danu, svakog dana.

Kad se muškarac probudi, njegov testosteron je na samom vrhuncu, što ga čini punim energije, druželjubivim, takmičarski raspoloženim i spremnim za brzu reakciju. Također čini ga sklonim ljutnji, što znači da sve što im inače smeta ujutro predstavlja moguću provokaciju.

Sav taj testosteron objašnjava zašto muškarci misle da je seks ujutro odlična ideja. Seks je jedina “timska aktivnost” za koju je raspoložen, upravo zbog visokog hormona koji ga tera na individualne aktivnosti.

Foto: Stocksy United

Iako još nije na svom dnu, u sredini dana testosteron je u silaznoj putanji te se nalazi na nekakvoj sredini. Zato je muškarac spremniji na saradnju s drugima. Zanimljivo je kako je ovo i najbolji deo dana za muškarca da ide na sastanak sa partnerkom, jer su njegovi hormoni u ravnoteži i neće ispasti ni previše dominantan, ni previše podređen.

Veče je doba u kojoj je nivo testosterona najniži, a muškarac je u takvom stanju emotivniji i ranjiviji. Veće su šanse kako će pristati da radi nešto što inače ne bi i oseća potrebu za bliskošću.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments