Dečak razvio igricu koja podučava o mentalnim bolestima

       
Foto: CTV News

Luk Toledo, 11-godišnji dečak iz Montreala, razvio je video igricu ​​s ciljem da smanji predrasude i edukuje svoje vršnjake o mentalnom zdravlju.

Njegova igrica je deo popularne platforme Roblox, a igrači mogu saznati mnogo o depresiji. Preskačući sive blokove koji predstavljaju depresiju, korisnici saznaju različite činjenice i brojke o mentalnom zdravlju, uključujući i poruke poput “depresija je bolest, nije kriva osoba”.

Kad je imao dve godine, njegov otac je počinio samoubistvo nakon što se borio s depresijom. Njegova majka je počela da koristi igru ​​kao način da vodi svoju decu kroz gubitak, pomažući im da razumeju i prenesu svoje osećaje kroz aktivnosti.

“Uvek bih na njihova pitanja odgovarala na odgovarajući način. Nisam želela da moja deca osećaju da ne mogu govoriti o svom mentalnom zdravlju”, dodala je.

Laura Hidžins, direktorka digitalnih mreža za Roblox, smatra da je Lukova igra odličan primer kako se može pomoći.

“Bila sam toliko dirnuta kada sam prvi put čula za to. To je ono na čemu bi trebalo da se temelje online povezivanje, empatija i želeti nabolje za druge ljude”, objasnila je ona.

Autor: nsuzivo.rs

 

Komentari: