U starim lekarskim knjigama, breza se spominje kao biljka koja leči sve.

U narodnoj medicini lečenje drvećem, ili dendroterapija, je danas čitav pravac. Svako drvo ima različite učinke po naš organizam- neki pozitivna, neki negativna.

U isceljivanju su najbolji breza, hrast, bor, jabuka i šljiva. U “krađi” energije prednjače sve vrste topole. Ali, to ne znači da treba da ih se klonimo.

Pravila komuniciranja sa drvećem

Ova pravila su veoma jednostavna, možete ih praktikovati u svom dvorištu, parku, šumi (i sami znate da se posle šetnje u prirodi osećate mnogo bolje i rasterećenije).

Stanite licem okrenuti ka drvetu. Neka rastojanje bude do 40- 60 cm. Zatvorite oči, dišite i opustite se. Koncentrišite se na to da uzimate energiju drveta donora. Dišite pravilno (najpravilnije dišu bebe, pa ako u okolini imate bebu obratite pažnju na njihovo disanje)- udah, zadržavanje vazduha u plućima, izdah i period kada su pluća ispražnjena do sledećeg uzdaha. Komuniciranje ne treba da traje dugo, svega nekoliko minuta, a savet je da je to najbolje raditi predveče.

Kad ste tužni, napeti ili rastrojeni, privijte se uz drvo leđima (duž kičmenog stuba) i dlanovima, kao kad ste se kao deca krili iza drveća! Tako se oslobađate napetosti.

Ako imate problema s unutrašnjim organima– zagrlite drvo kao dragog druga. Ali, ne preporučuje se da u tom „zagrljaju“ boravite duže od dvadesetak minuta.

Volite prirodu, naučite decu da je vole, naučite prijatelje da je vole. Njene poruke uvek imaju blagotvorno dejstvo na nas!

 

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments