Doktorka pokazala koliko deca imaju bakterija na rukama nakon igre napolju

       
Bakterije na ruci Tašinog sina nakon igranja napolju. Foto: xmed.it

“To su normalne stvari kojima smo svakodnevno izloženi. Za zdrav imuni sistem jednostavno morate biti izloženi bakterijama”, rekla je majka koja je napravila eksperiment sa sinom. 

Taša Sturm, tehničarka u mikrobiološkoj laboratoriji na Univerzitetu Kabrilo u SAD-u, na nagovor sina je napravila mali eksperiment kod svoje kuće. Uzela je veliku petrijevu posudu, koja se koristi u proučavanju raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a 8-godišnji sin je pritisnuo dlan na nju nakon što se vratio sa igranja.

Ono što je na njoj izraslo nakon nedelju dana Taša je fotografisala i objavila na Microbe World-u.

“Želela sam pokazati da mikrobi postoje svuda”, rekla je i dodala da njena deca rado s njom kod kuće eksperimentišu i rade razne testove. “Kada je video šta se namnožilo s njegovih ruku, rekao je: ‘To je kul’, a kćerka je došla na ideju da to napravimo sa nosom i šapom od psa i mačjim repom”, napisala je.

Rekla je da veruje kako je veliki beli krug u donjem desnom uglu fotografije štapićasta bakterija koja se obično nalazi u zemlji. Neke od drugih belih mrlja mogu biti bakterije iz roda stafilokoka, dok bi žute i narandžaste mrlje mogle ukazivati na kvasce.

Bakterije na ruci Tašinog sina nakon igranja napolju.
Foto: xmed.it

Autor: nsuzivo.rs

Komentari: