Giros je jedna od prvih asocijacija kada pomislimo na Grčku i njenu divnu kuhinju. Sa razlogom ga obožavaju sve generacije, a ovaj recept će vam dočarati i zašto je to tako.
Zavrnite rukave i obradujte ukućane ovim favoritom.
Sastojci za giros:
- 500 g pilećeg filea
- 2 kašike senfa
- 1 kašika vegeta
- 2 kašičice origana
- 1 kašičica kari sosa
- ulje
- malo aleve paprike
- pomfrit
- tortileje
sastojci za caciki salatu:
- 1 veliki krastavac
- mirođija
- 2 čena belog luka
- 2 čaše kisele pavlake
- so
- biber
- malo jogurta
Priprema girosa:
U činiji pomešajte senf, kari sos i malo ulja.
Piletinu malo stanjite čekićem za meso, pa pospite preko nje vegetu, alevu papliku, a zatim je uvaljajte u činiju sa senfom.
Ispržite je na srednjoj vatri.
U drugu posudu pomešajte sastojke za caciki salatu. Krastavac narendajte i gledajte da smesa bude gusta.
Salatu premažite na tortilju, stavite sastojke poput paradjza i salate preko, pa zatim naseckanu piletinu i za kraj malo pomfrita.
Urolajte tortilju.
(Ona.rs)