Претрага
Претрага
Close this search box.

GVOZDENA LOZINKA Jednostavan TRIK sa emodžijima za lozinku koju NEĆE MOĆI DA ODGONETNU

Foto: Pexels

Kreiranje “jake lozinke”, koja ispunjava kriterijume može biti frustrirajuće, jer verovatno mora da sadrži najmanje jedan broj, simbol ili veliko slovo.

Stručnjaci za tehnologiju podelili su jednostavan trik koji pomaže u stvaranju lozinke “obložene gvožđem”, jer hakeri moraju da prođu kroz oko 3.700 varijanti da bi je otkrili, a to je dodavanje emodžija u mešavinu.

U Unicode-u postoji više od 3.600 standardizovanih emodžija, a korišćenje do pet je ekvivalentno običnoj lozinki od devet znakova, ili je sedam emodžija jednako jakoj lozinki od 13 “običnih” znakova.

Predlog dolazi od Stana Kaminskog, iz firme Kasperski za sajber bezbednost, koji je podelio “lajf hek” u postu na blogu.

-Različiti alati za hakovanje i rečnici za razbijanje lozinki uključuju kombinacije reči, brojeva i uobičajene zamene kao što je E1iteP4$$v0rd- napisao je Kaminski i dodao:

-Dakle, kada napadač prođe kroz bazu podataka lozinki koja je procurila, vaš nalog zaštićen lozinkom.

Napomenuo je da je kreiranje fraze sa emotikonima najbolji način da ih koristite za lozinke. Na primer, možete da kreirate naslove knjiga i filmova, kao što je „Alisa u zemlji čuda“, koristeći devojku, zeca, rupu i cilindar.

Međutim, Kaminski je upozorio da je korišćenje emodžija u lozinki mana – male slike mogu da uspore proces prijavljivanja jer ih je teže uneti od slova, brojeva i simbola.

-Na pametnim telefonima, unos emodžija je sama jednostavnost- podelio je on.

Na desktop računarima, međutim, to može biti malo problematičnije. U svakom slučaju, moraćete da pronađete emodžije koji su vam potrebni na dugačkoj listi, pazeći da izaberete pravu sliku od nekoliko sličnih. Ako koristite različite platforme, ne zaboravite da proverite da li možete da unesete ove emodžije i na računar i na pametni telefon za sve usluge koje koristite.

Drugi problem je što ljudi imaju omiljene emodžije koje koriste na društvenim mrežama, a loš glumac koji prati svaki vaš pokret će verovatno pokušati da ih iskoristi da razbije vaš kod.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага