Foto: CURE.ba

U govoru na dobrotvornoj večeri organizacije Sentebale princ Hari je otkrio razloge zbog kojih su on i supruga Megan najavili odstupanje sa službenih dužnosti u britanskoj kraljevskoj porodici.

“Mogu zamisliti čega ste se sve naslušali ili možda čitali proteklih nedelja. Zato želim da istinu čujete od mene, koliko je s vama mogu podeliti- ne kao princ ili vojvoda, već kao Hari, ista osoba koju ste gledali kako odrasta poslednjih 35 godina. Kada smo se Megan i ja venčali, bili smo uzbuđeni, puni nade i spremni da služimo. Zato me jako žalosti što se ovako završilo. Moja odluka da se žena i ja povučemo nije bila laka. Tome su prethodili meseci razgovora i godine izazova i znam da nisam uvek sve radio kako treba, ali što se ovoga tiče, zaista nije bilo druge”, rekao je Hari.

“Uvek ću gajiti najdublje poštovanje prema baki, mom vrhovnom zapovedniku. Nadali smo se da ćemo moći i dalje služiti Kraljici, Komonveltu i mojim vojnim udruženjima, ali bez javnog novca. To je, nažalost, nemoguće”, nastavio je.

“Želim pojasniti da ne odlazimo, pogotovo ne od vas”, završio je Hari i zahvalio se svojoj porodici.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments