Претрага
Close this search box.

Hrskave rolnice s mlevenim mesom idealne su za večeru: Poslužite ih s grčkim jogurtom i uživajte u savršenom spoju ukusa

Foto: Printscreen Youtube

Ovaj specijalitet se sprema brzo i lako, a ni peciva iz najboljih pekara mu nisu ravna. Rolnice od mlevenog mesa savršene su za doručak, večeru, prilog ili užinu. Možete ih jesti od ponedeljka do petka.

Sastojci:

Testo:

  • Brašno – 200 g
  • Kisela pavlaka – 150 g
  • Prašak za pecivo – 10 g

Fil:

  • 300 g mlevenog mesa
  • 150 g kačkavalja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • so, biber, svež peršun

Priprema:

Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Zatim ga razvući oklagijom i filovati smesom od mlevenog mesa, kačkavalja, luka i jaja. Zatim urolati, iseći i peći na tiganju uz dodavanje vode, poklopljeno 20-ak minuta, na niskoj temperaturi. Možere ih poslužiti sa grčkim jogurto. Prijatno!

stil.kurir.rs

Tagovi:

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti