Ovaj specijalitet se sprema brzo i lako, a ni peciva iz najboljih pekara mu nisu ravna. Rolnice od mlevenog mesa savršene su za doručak, večeru, prilog ili užinu. Možete ih jesti od ponedeljka do petka.
Sastojci:
Testo:
- Brašno – 200 g
- Kisela pavlaka – 150 g
- Prašak za pecivo – 10 g
Fil:
- 300 g mlevenog mesa
- 150 g kačkavalja
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- so, biber, svež peršun
Priprema:
Umesiti testo i ostaviti da odstoji 15-ak minuta. Zatim ga razvući oklagijom i filovati smesom od mlevenog mesa, kačkavalja, luka i jaja. Zatim urolati, iseći i peći na tiganju uz dodavanje vode, poklopljeno 20-ak minuta, na niskoj temperaturi. Možere ih poslužiti sa grčkim jogurto. Prijatno!
stil.kurir.rs