Foot: The Telegraph

Luksuz je nepoželjan outfit, naročito ako u optužnici piše da dotični krade i vara.

Izvrstan primer je holivudska glumica Vinona Rajder, koja je 2002. godine, uhapšena kako krade odeću Marka Džejkobsa. Na sudu se pojavila kao devojčica s rajfom, u čednoj haljini i kaputiću. Bio je tu i dečji detalj, bubi kragna koja je podsetila na lutke i školske uniforme. Nisam kriva, poručila je njena odeća.

Poenta je na sudu izazvati žaljenje prema optuženom i postaviti pitanje- kako je osoba, koja ovako izgleda, mogla da bude tako pokvarena? Ne veruj svemu što vidiš, jer stajling je dobro smišljena poruka.

Razne studije dokazale su kako odevanje utiče na ljude, jer izgled i mišljenje o osobi nemoguće je odvojiti. Oblačenje je toliko snažno u kreiranju našeg portfolia, da sve više ljudi shvata snagu istog, kako bi se u javnosti predstavili u što boljem izdanju- poslali poruku koju žele, pa makar bila i osmišljena, manipulisana, izmišljena, potpuno neistinita.

Američka glumica Lori Loglin, koja je optužena za podmićivanje nadležnih pri upisu svojih kćerki na koledž, u sud je došla u jednostavnom odelu, da pokaže skromnost, ali je na nos stavila naočare, one s debljim okvirom. Baš te naočare, debljeg okvira, posebno na gornjem delu, deluju jako vintidž i podsećaju na neka stara, elegantna vremena.

Glumica Lori Longhil izlazi iz suda; foto: Elle

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments