Jedna majka napisala je pismo za osobu koja se zaljubi u njenog sina

       

Majka troje dece, Dijana Spalding, objavila je divno pismo osobi koja će izabrati njenog sina za svog supruga.

“Osobi koja se zaljubi u mog sina, nisam sigurna kada ću ti tačno dati ovo pismo.

Možda za nekoliko decenija na dan kada ćeš se udati za mog sina. Ili će to biti samo jedan slučajan dan. Kad god dobijete ovo pismo, nadam se da ću biti živa i dovoljno dobra da u potpunosti iskusim koliko sam srećna što vas poznajem.

Trenutno se osećam malo glupo dok pišem ovo pismo. Moj sin, moje malo dete, je gore, uvučen u krevet koji izgleda divovsko u odnosu na njega, i podseća me koliko je njegovo telo sićušno. Izgubio se u moru pokrivača koje sam s ljubavlju omotala oko njega, pri nego što sam mu pomerila kosu s čela, poljubila ga i sišla da ti napišem pismo.

Puno puta sam slušala priče kako će moje dete jako brzo odrasti i da neću biti spremna na to. Njegova mršava stopala uskoro će visiti s ivice tog kreveta, a pre nego to saznam, on će spavati u novom krevetu, u drugom domu, dalje od mene.
I negde na putu, on će te naći. I sve će se promeniti.

Sada bira mene. Bira me da se igram s autićima i da mu čitam knjige. Obožava hranu koju mu skuvam. Želi da ga ja poslednja poljubim za laku noć. Ali jednog dana, on će te izabrati.

On će želeti da provede slobodne dane s tobom, ići na avanture s tobom, kuvati za tebe. Upravo sada njegove oči svetlucaju od radosti kad me vidi. Osmeh na njegovom licu kad me ugleda u vrtiću nikad neće ostariti. Ali jednog dana, te će ti oči zasvetliti. Proučavaće tvoje ruke, zapamtiti tvoje lice i tvoje sliku će imati u svojoj kancelariji.

Trenutno sam mu heroj. Pita me za pomoć. Zamoli me da zaustavim kišu. Stiska se uz mene kada je bolestan. Ali jednog dana, ti ćeš biti njegov heroj. On će postaviti pitanje, ti i ja ćemo mu dati drugačiji odgovor, i on će poslušati tvoj. Pomoći ćeš mu da otkrije svet, ti ćeš biti ona koji će mu pomoći da se oseća bolje, kad je tužan ili bolestan.

Trenutno ga učim kako biti ljubazan. Njegov tata i ja ga učimo kako poštovati ​​druge i biti poštovan. Kako slušati, kako pomoći i kako tražiti pomoć kada je to potrebno. I jednog dana, nadam se da će te obasipati tim poštovanjem i ljubaznošću.

Upravo sada planiram rođendanske zabave i želim praznike napraviti čarobnima. Jednog dana, podsetićeš ga da me nazove na moj rođendan. Sada mu je dom tamo gde sam ja. ali jednog dana, dom će mu biti gde si ti.

Stvar je u tome da je sve ovo u redu. Zapravo je divno. Čast mi je biti majka ovog dečaka, da ga vodim dok raste u osobu u koju ćeš se zaljubiti. I biće mi čast upoznati i tebe.

Nadam se da će ovaj svet biti bolje mesto kad te pronađe, a takva izjava izgleda potpuno nepotrebna- ali za svaki slučaj, želim da znaš da ako ga učiniš srećnim, voleću te bez obzira na tvoj pol, rasu, etničku pripadnost ili religiju, baš kao što želim svoj deci. Obećavam da ću pokušati pronaći ravnotežu između biti u vašim životima i biti od pomoći bez prekoračenja granica. Kunem se. Obećavam da ću pokušati ne davati savet, osim ako ih ne tražite.

A tebi, osobi koja se zaljubila u mog sina, obećavam da ću se zaljubiti u tebe. Jer osoba koja voli moga sina shvatiće šta je iza tih njegovih blistavih očiju baš poput mene. Ta osoba će misliti da je njegov hrapav glas sladak. Smejaće se njegovim šalama isto kao i ja.

I kako ne bih mogla voleti osobu koja sve to voli kod mog deteta? Tako da sada, dok ga imam, pre nego što bude tvoj, čuvaću svaki trenutak, svaki poljubac…

I jednog dana, kada se budete voleli biću tako ponosna. Ponosna na osobu u koju je izrastao koju je postao, ponosan na osobu s kojom sada provodi dane i tako ponosna što sam njegova mama.

Volim te,

ja

Autor: nsuzivo.rs

 

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments