Foto: GoodFon

Stand-up komičarka, autorka i mama, Rakel D’Apis, napisala je pismo za Deda Mraza iz perspektive svoje bebe koja ima 10 meseci. 

Dragi Deda Mraze,

ja sam 10-mesečna beba i pišem ti jer je moja mama poslala ‘božićni popis’ ljudima, a njen popis ni na koji način ne predstavlja stvari koje ja zaista želim.

Boli me briga za drvene kocke! I znam da ćeš se sada zezati da je sve što mi bebe želimo zapravo papir za pakovanje i kutija. Istina, Dekice, istina. I želimo te stvari. Ali, ja imam veliki broj dodatnih stvari koje jako, jako želim.

Moj spisak je u nastavku. Uživaj u praznicima. 

10-mesečna beba

1. Kabl od laptopa- Želim ovaj kabl više nego što sam ikad nešto želela. Takođe želim produžni kabl s narandžastim dugmetom koji može da se pali i gasi. Bilo bi mi okej da samo dobijem i nekoliko običnih kablova, ali baš bih jako htela ove specifične koji se nalaze iza radnog stola moje mame i kraj ventilatora (čiji kabl isto jako želim).

2. Ovaj zidni zabavni centar- Nemam pojma zašto moja mama ne želi da se igra s ovim, kad se radi o dečjoj igrački. Htela bih jedan ovakav za svoju sobu.

Foto: Social Science Space

3. Pravi ključevi- Jako bih volela set ključeva, ali onih pravih, kućnih. Za jelo, naravno – samo metalni dolaze u obzir. Molim te, nemoj mi kupovati one plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi.

4. Svačije naočare- Naočare skidam svakoj osobi koja ih nosi, a koju upoznam. Volela bih jedan svoj par, naravno, isto za jelo.

Foto: Zeelol

5. Sadržaj ovih stvari- Jako bih volela kad bi se sadržaj ovih stvari ispraznio na pod, posebno stvari poput iskorišćenih vatica, zubnih konaca i sličnih super sitnica. Ako bi samo ispraznio sadržaj kante za smeće i poklonio mi ga u zamotanoj kutiji, to bi isto bilo u redu.

6. Šaka puna pseće dlake- Ovo je odličan poklon! Pokušavam našem psu stalno da čupam dlaku, ali uvek se izmiče, pa mi je teško da skupim poštenu kolekciju. Moja najdraža stvar je kada stavim dlaku u usta i onda istog trenutka shvatim da to nisam htela da stavim u usta. 

Foto: Getty Images/ R A Keaton/ NBC News

7. Rupa u podu- Ovo je tako čudna egzistencijalna dilema. Satima provodim gledajući u tu rupu na parketu i bockam je sa svojim prstima. Znam da ne mogu kao poklon dobiti ‘rupu’, rupa nije stvar, nisam glupa. Ali, želim ovu rupu na podu kao što je Gandi želeo mir. Kao što naš pas želi da liže moje lice. Kao što moja mama želi da prestanem da joj skidam naočare.

8. Ova stvar koja se svako malo pojavi u našem stanu- Nemam pojma šta je tačno ovo. Sve što znam je da želim da to imam u rukama i stavim u usta, a ne da se moja mama pojavi i svaki put viče na mene nešto poput: “Ne diraj to! Koliko često moram usisavati ovaj božji hodnik?!”

Foto: Wikipedia

9. Hrana za pse- Svaki put kad se približim ovoj hrani, neko me skloni od nje. Ako ne žele da je jedem, zašto je onda na podu?

10. Jedan ovakav- Ne znam još čemu služe, ali su jako zabavni kad toliko ljudi oko mene gleda u njih. 

Foto: Daily Mail

nsuzivo.rs

 


 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments