Kada mama “održi” lekciju: Devojčica poklon bacila u smeće, ali je mama nečemu naučila

       
Foto: TN.com

Hejli Hasel je želela da razveseli svoju 6-godišnju kćerku novom pernicom s LOL likovima. Ali, umesto sreće, Hejli je dočekalo nešto drugo. 

“Gospođica Prislej danas je naučila tešku ljubavnu lekciju. Obišla sam tri različite prodavnice kako bih joj kupila onu LOL pernicu koju vidite tamo dole. Kada sam je danas iznenadila njom (verovala sam da će biti presrećna), pogledala ju je, bacila u smeće i zalupila vratima spavaće sobe. Vikala je: ‘To je glupo, svi u mom razredu to imaju… Ne želim to više!’. 

Ok, dakle, tog trenutka verovatno mi je izlazio dim iz ušiju i jako sam se trudila da ne izgubim kontrolu nad ovim detetom za koje toliko naporno radim kako bi nas finansijski osigurala i bila sigurna da uvek dobije što joj treba. Ali, oduvek sam je učila da bude zahvalna i zna koliko je zapravo srećna, ali, čini se da joj treba mali poziv na buđenje!

Dakle, pre nego što sam potpuno podivljala nad svojim detetom, sebi sam ponavljala da se smirim. Rekla sam joj: ‘U redu, dopusti mi da ti nabavim onu koju ćeš koristiti’… Vratila sam se sa novom pernicom, koja je zapravo zip kesica. Na to je skroz izgubila razum. Odjednom je LOL pernica koju je malopre bacila u smeće bila dovoljno dobra, a zip kesica bila je užasna… ali, bilo je prekasno za sve. Rekla sam joj da izvadi LOL pernicu iz smeća i da ćemo sutra pronaći dete i pokloniti mu tu pernicu. Ono dete čija mama i tata nemaju novac za školski pribor ili ćemo je pokloniti nekome ko mamu i tatu čak nema.

Objasnila sam joj da nema ekskluzivno pravo na posebne stvari i da uzima zdravo za gotovo činjenicu koliko je srećna u životu… Tako, sada će koristiti zip kesicu i lično će nekom detetu pokloniti lepu pernicu za olovke koja će mu biti od koristi. 

Možda ponekad preterano reagujem, ali uradila bih sve da joj ništa ne nedostaje u detinjstvu. Iskreno verujem da promena percepcije i zahvalnost mogu preokrenuti bilo koju životnu situaciju.”

Komentari uz objavu na Fejsbuku bili su podeljeni- neki su reagovali pozitivno na maminu odluku, a neki negativno. Ali, imala je odgovor.

“Mrzitelji će uvek mrzeti. Ali, barem sam svoju kćerku naučila nešto važno, LOL pernicu i ostali školski pribor smo poslale 5-godišnjoj devojčici u drugoj državi. Kći je shvatila. Imati pozitivnu perspektivu može vas ojačati ili slomiti u životu. Želim da to zna. Ništa neće biti lako, ali kada vam neko nešto pokloni, morate biti zahvalni”, rekla je.

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments