Foto: LovelySkin

U sezoni praznika i neradnih dana, često znamo da produžimo boravak sa bližnjima, pa odemo kasnije na spavanje, ili čak da ni ne spavamo. Nesanica će se ocrtati na svakom delu kože- od podočnjaka, sivkaste boje kože do podbulosti.

Koristite suplemente
Koža izgleda umorno nakon neprospavane noći jer se tokom noći regeneriše, zaštitni sloj se obnavlja i ćelije kože koje su tokom dana bile oštećene, noću se obnavljaju. Ako ne spavate dobro, koža ne stigne da se obnovi i posledice su vidljive. Tu vam mogu pomoći suplementi. Aktivni sastojak dodatka nikotinamid ribozid (NR) pretvara se u nikotinamid adenin dinukleotid (NAD) kada ga telo apsorbuje, što podržava mitohondrije ćelija. To je ono što im daje energiju i podržava proces regeneracije.

Obloge s kofeinom oko očiju
Kofein u kozmetici smanjuje natečenost koju imate ispod očiju i koža će izgledati svetlije. On ima antioksidativna svojstva koja pomažu kod pravilnijeg protoka krvi što posledično pomaže kod natečenosti. Takođe, proizvodi koji sadrže zeleni čaj su korisni, pogotovo ako ih držite u frižideru.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments