Претрага
Претрага
Close this search box.

Kako se prave knedle za supu: Stavite ovaj sastojak i sigurno će biti mekane, a neće se raspadati

Foto: Pixabay

Da li vam se knedle za supu raspadaju ili budu tvrde? Verovatno ne napravite dobru gustinu smese ili ne stavite potreban odnos sastojaka. Otkrivamo vam tajnu savršenih knedli, potrebno je dodati 1 sastojak.

1. Da ne bi bile gnjecave ili tvrde, stavite prašak za pecivo. Zahvaljujući njemu biće vazdušaste, lepo će da narastu, a ne morate da čekate da smesa odstoji.

3. Kako knedle ne bi bile previše velike, stavljajte u supu pola kafene kašičice smese.

4. Kašičicu pre uzimanja smese za prvu knedlu zagrejte u supi, da se smesa ne bi zalepila za nju.

5. Za lep oblik knedli, smesu u kašičici oblikujte prvo o ivicu činije – tako će knedla imati pravilan oblik i biće glatka spolja.

6. Knedle spuštajte uvek u vruću supu.

Recept za knedle

Sastojci:

1 jaje

1 prstohvat soli

1 kašičica ulja

1/2 kašičice praška za pecivo

5 kašika griza

Priprema:

Belance umutite viljuškom u čvrst šam. Dodajte žumance i sjedinite. Dodajte so, ulje, izmešajte viljuškom. Potom dodajte kašiku po kašiku griza, i na kraju prašak za pecivo. Sjediniti i kašičicom stavljajte smesu u supu. Kuvajte knedle oko 15 minuta (po potrebi i kraće ako isplivaju sve na površinu).

najzena

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага