Foto: Insider

Tribute Awards, priznanje koje je uvedeno prošle godine, dodeljuje se proslavljenim glumcima, producentima i ostalim zaslužnim filmskim radnicima, kao i mladim talentima koji će oblikovati budućnost filma. Sinoćna dodela održana je preko virtualno, zbog pandemije koronavirusa.

Dodelu nagrada je otvorio poznati filmski reditelj Martin Skorseze, na 45. Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu.

Među najpoznatijim ovogodišnjim laureatima su glumica Kejt Vinslet i glumac Entoni Hopkins, indijska rediteljka Mira Nair i kineska scenartistkinja i rediteljka Kloi Zao. Na ovoj virtuelnoj dodeli “pojavili” su se i Kolin Farel, Džodi Foster, Nikol Kidman i Natali Portman.

Foto: The Guardian

Entoni Hopkins se u virtualnu konferenciju za štampu uključio iz svoje kuće u Kaliforniji.

“Jako mi je neobično što nisam u Torontu kako bih predstavio svoj novi film. Kejt i ja upoznali smo se davno na jednoj dodeli Zlatnih globusa i od tada pratim njen rad i divim joj se”, rekao je Hopkins. “Kad ne snimam, vreme uglavnom provodim kod kuće, pandemija me naterala kao i sve nas. Bavim se slikanjem, čitam mnogo i svaki dan barem četiri sata sviram klavir, jedan od najdražih kompozitora mi je Rahmanjinov. Volim da budem aktivan i vežbam um. Moram priznati da me je prijatno iznenadila ova nagrada, nekako ne očekujem da me se u ovim mojim godinama i dalje sećaju i dodeljuju mi nagrade. Volim Međunarodni filmski festival u Torontu, imao sam sreću da su mnogi moji filmovi bili prikazani na njemu, koji je jedna velika masovna proslava filma s fantastičnom publikom, a istovremeno i vrlo intimno iskustvo jer se možete družiti s kolegama i ljudima koje cenite i volite.”

Autor: nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments