Претрага
Претрага
Close this search box.

KOLIKO ČESTO TREBA DA PERETE PIDŽAMU? Iznenadiće vas odgovor stručnjaka, važno je kada se TUŠIRATE!

Foto: Pixabay

Pidžama – omiljena odeća mnogih tokom boravka u domu. Većina ljudi ima utisak da je uvek čista, s obzirom na to da se ne nosi napolju, već samo u kućnim uslovima. Ipak, to je daleko od istine. Stručnjak Lijen Stapf kaže da odeća za spavanje u veš mašini treba da bude nakon samo jednog nošenja.

“Pored nakupljanja znoja preko noći, naša koža se stalno regeneriše i ljušti. Mrtve ćelije, zajedno sa bakterijama nakupljenim zbog svakodnevnih aktivnosti, prenose se u pidžamu”, rekla je Lijen i objasnila da se ova situacija odnosi na ljude koji su tokom dana aktivni, ali radije biraju da se tuširaju ujutru nego uveče, pre spavanja.

Melisa Mejker, koja vodi blog Clean My Space, kaže da odeću koja dolazi u direktan kontakt sa kožom ne treba nositi više od jednom. Pravilo je još važnije kada je u pitanju donji veš. Ipak, način života je taj koji treba da diktira koliko često peremo i menjamo pidžamu.

Ako se poštuje pravilna higijena, pidžama može da se nosi nekoliko dana za redom, odnosno, ako dođe u direktan kontakt sa sveže opranom kožom koju znoj ne remeti tokom noći. Ljudima koji se pregrevaju tokom spavanja savetuje se da svake noći nose čistu pidžamu. Koliko često vi perete pidžamu?

mondo

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti